Köksrenoveringstankar ♡

Inspirationsbilder från Pinterest, Valerie Aflalo och House of philia ♡

 

 

Hej hjärtan!

Vi går i lite renoveringstankar här hemma. Jag vet inte riktigt när den här eventuella renoveringen kommer bli av men förhoppningen är innan 2018 är slut iallafall. Vi har inte alls bestämt någonting än och är verkligen i planerar-stadiet fortfarande men jag ville visa er lite bilder som inspirerar mig iallafall. Det är alltså bland annat köket som ska få sig en makeover. Mitt största problem är nog att jag gillar så många olika stilar, som ni kan se på bilderna. Men jag tänker att vi får välja något som känns passande till det här 20-tals huset. Toppmodernt hade exempelvis inte passat här hemma. Men det är ju en djungel av val man ska göra och det är lätt att man svävar iväg och plötsligt blir det väääldigt mycket dyrare än vad man hade tänkt. Också ska man komma överens också, men det känns som att vi är ganska så på samma planet vad gäller hur vi vill ha det. Vissa detaljer bryr jag mig inte så mycket om och de låter jag David bestämma och vice versa. Vi har som sagt inte tagit några beslut än men det lutar iallafall åt ett ljust kök – vitt eller ljusgrått, bänkskiva i cararramarmor, vitt kakel enda upp i taket samt vit porslinsvask. Det är ungefär så långt vi har kommit i planerna. Men det är så himla kul att ha projekt på gång i hemmet och projekt som involverar oss båda, så himla roligt och jag ser jätte mycket fram emot detta.

Vilket av köken på bilderna gillar ni bäst?

 

KRAMAR

 

12 thoughts on “Köksrenoveringstankar ♡

 1. Älskar första köket från Nikkan1979 även om jag nog inte hade valt mässing själv med risk att jag hade tröttnat. HoPs är också supersnyggt. Eller rättare sagt – alla köken är supersnygga. Svårt att välja…

 2. Åh vad kul med lite fina köksbilder och inspiration! Jag gillar bild 3 och 4 bäst. Är helt såld på den klassiska stilen och trivs bäst med den i mitt eget hem, även om jag kan tycka om den lite mer moderna stilen också. Det är svårt när man gillar många olika stilar som du säger 🙂 Jag och min man ska bygga hus detta året och det känns som miljoner val. Vi har kommit en bra bit med valen men har bland annat köket kvar. Det lutar just nu åt vita klassiska luckor, vitt kakel och bänkskiva i vitbetsad ek. Köket är ju inte det man byter ut i första taget så vi vill försöka hålla det så klassiskt och tidlöst som det går, men ändå med en personlig prägel 🙂 Ska bli kul att se er köksrenovering! Du får gärna visa före- och efterbilder när det är klart!

  1. Åh ja, det är så himla svårt när man gillar flera olika stilar. Jag blev lite sugen nu på vitbetsad ek till bänkskiva nu när du skrev det, låter så fint! Sååå himla spännande med husbygge, lycka till med allt, så himla roligt! Många kramar <3

 3. Iiih vad kul att följa! Jag hade ungefär samma inspirationsbilder som du, vi renoverade 2016 men älskar fortfarande resultatet. Kika gärna på min Instagram ”sekelskiftestrean” så ser du bilder från köket där. Carrarramarmor, kakel upp till taket och ljusgrågröna luckor 🙂

  1. Wow vad fint! Gick in och följde dig på instagram nu. Sååå fint kök! Får ha med bilder från ditt kök till nästa inspirations-inlägg 🙂 Kramar

 4. Gillar bild nr 1 bäst. Men jag hade nog satt in en köksö för ännu mer genuin matlagningskänsla. Och valt koppar framför mässing.

  1. Åh ja, köksö är ju drömmen men tyvärr hade det nog tagit lite för stor plats i vårt kök. Blir nog koppar här också för att matcha vår spis från Smeg som vi tänkte behålla 🙂 Kramar

 5. Älskar kök nr 1 samt köket på bild nr 5-6 tror jag det var 🙂 Tips : Marmor som bänkskiva i kök är modernt och snyggt men helt galet opraktiskt. Tål inte värme (alltså att kunna sätta en varm kastrull osv på) och inte heller väta och det suger åt sig alla fläckar och kommer bli väldigt tråkigt med tiden. Kan varmt rekommendera en snygg skiva i granit istället. Tåler ALLT. Såklart lite dyrare men så enormt mycket mer lämpad för kök och värt varje krona. Och porslinsvask. Om ni hittar en som är nersänkt istället för en som på bilden ligger ovanpå så är det verkligen att föredra. Jag HATADE vår poslinsvask pga att det samlades skit i kanterna hur bra det än är fogat runt om och hur maniskt man än städar. Och sen va man alltid rädd för att tappa något tungt när man diskade, haha. Jag är glad över att inte ha porslinsvask längre. Även om det såklart kan vara väldigt fint där det passar. Lycka till med renoveringen! 🙂 Stor kram!

  1. Nu lät det som att marmor är helt värdelöst här såg jag när jag läste igenom min kommentar. Det är det självklart inte. Då hade inte så många människor lagt det i sitt kök. Utan i jämförelse med granit så tål granit mer av värme, väta, fläckar osv. Och är att rekommendera i ett kök. Alltså inte menat att marmor inte tåler någonting av det. haha. Sorry.

   1. Hej fina! Tack för dina tips <3 Har funderat över det med marmor också, just att det kanske inte är så himla tåligt. Så svårt... det är ju så fint! Och det med porslinsvask får vi nog ta oss en funderare till på. Kramar

 6. Jag valde svart, blankpolerad granitskiva med rundade kanter när vi renoverade köket just för att det är mycket mera tåligt än marmor. Och så 2 underlimmade rostfria vaskar, inte så tjusigt som porslinsvask men hållbart och praktiskt. Hade gärna velat ha en köksö, men tyvärr en omöjlighet i ett avlångt kök. Lycka till med alla val.

  1. Låter supersnyggt!! Jag (vi) måste fundera över valen lite till känner jag.det känns som att jag tänkt mest snyggt i h inte så praktiskt. Men ja, vi får se 🙂 haha! Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *