Ny overall och första lämningen ❥

Inlägget är i samarbete med Babyshop.

Ny overall från Babyshop av märket Ver de terre. Jag älskar den och är verkligen såååå nöjd! Den är supervarm och tål snö och minusgrader men är samtidigt 100% vattentät med sin regnoverall-yta. Såå himla praktisk och bra. Samtidigt är den himlans snygg tycker jag i sin mörk-mörkblåa färg. Enkel att ta på och knäppa dessutom. Bästa plagget vi införskaffat inför förskolestarten ❥ (Mössan kommer från danska Huttelihut)

 

 

Hej hjärtan!

Idag var det dags för första lämningen på förskolan. 15 minuter var det bestämt att jag skulle lämna honom där och det kändes jobbigt imorse men jag kände ändå på mig på något sätt att det skulle gå bra eftersom det var så pass kort tid. Vi kom dit vid 08.00 imorse och lekte och pratade med de andra föräldrarna och pedagogerna. Vid 08.45 var det dags att gå ut en liten stund och jag pussade på Benjamin och sa att nu ska mamma gå en liten stund men jag kommer snart tillbaka igen. Älskar dig hjärtat, hej då. Han började direkt gråta och sträckte sig efter mig men jag gick ganska snabbt därifrån för att inte dra ut på det jobbiga. En av pedagogerna lyfte upp honom och försökte trösta. Utanför dörren så hörde jag honom inte längre och jag gick tillsammans med två av de andra föräldrarna in i personalrummet och satt och pratade lite. 15 minuter gick väldigt fort och jag gick tillbaka in och trodde verkligen att det hade gått bra. Men där möts jag av en gallskrikande Benjamin som är helt förkrossad, han grät så hysteriskt och slängde sig i min famn när han såg mig. Han nästan skakade så ledsen han var. Fruktansvärd känsla! Pedagogerna sa att han hade gråtit konstant sedan jag gick ut därifrån. Han hade skrikit och sprungit till dörren och försökt ta sig ut därifrån och letade efter mig så dem hade fått låsa dörren för han är ju så himla lång så han når upp att öppna dörrarna. När jag väl var tillbaka så kramade jag honom länge och pratade med honom. Han grät ett bra tag men lugnade sig mer och mer i min famn. Efter det skulle vi stanna kvar på förskolan i ytterligare en timme och det tog en lång stund innan han ville leka igen. Han satt som ett plåster på mig och gömde sig så fort någon bara tittade på honom. Mitt hjärta går sönder på riktigt. Till slut lekte han litegrann men var tätt vid min sida hela tiden och när vi skulle gå hem så vinkade han glatt till alla kompisar och pedagogerna.

På ett sätt så var jag ju såklart beredd på att han skulle vara ledsen men det var precis som att jag hade intalat mig att det skulle gå bra. Att han skulle vara ledsen precis när jag gick men att det sen skulle gå över men aj så fel jag hade. Han var verkligen hysterisk. Jag hoppas så innerligt att det ska gå bättre och bättre och att det inte ska vara såhär varje gång jag lämnar honom. Det både tror och hoppas jag såklart men inombords sitter jag och går igenom värsta tänkbara scenario och hur vi isåfall ska lösa det. Men det ska bli bra detta. Det måste det bli ❥

 

18 thoughts on “Ny overall och första lämningen ❥

 1. Åhhh aj för mammahjärtat ❤️💔❤️ Det kommer gå bra till slut men kanske tar lite tid. Men till slut kommer han säkert älska det och vinka glatt.. Vad säger pedagogerna? Har de någon annan plan? Du kanske inte alls ska lämna nu denna veckan utan vara med honom hela tiden, eller vara där fler timmar tillsammans?!

  1. Usch ja, det gör verkligen ont i hjärtat. Vi pratade inte så mycket om någon plan B men jag tänker ta det i vår takt. Blir det allt för jobbigt så kommer jag se till att vi pausar lite och tar det i ett lugnare tempo. Många kramar fina du och tack för din omtanke <3

 2. Tänk att det är en slags sorgeprocess för barnen, alla blir vi ledsna när vi blir lämnade. Och den tar olika lång tid för olika människor. Min erfarenhet är att barn som bearbetar detta från början blir tryggare snabbare än barn som är glada från början och kommer på senare att de blivit lämnade. Men det finns naturligtvis alla varianter. Hur som helst är det jättejobbigt, men försök att vara stark och ge honom tid att bearbeta detta. En dag när du minst anar det vänder det och han kommer att älska att vara på förskolan <3

  1. Tack snälla! Känns bra det du säger med att det kanske är positivt att dem är ledsna från början och att det inte kommer längre fram. Vi får se hur det ska gå. Tack snälla för omtanken. Kramar

 3. Ussch jag lider med dug. Det gör så ont i mamma hjärtat! Min son var precis som din lilla ett plåster påmig och grät varje gång jag skulle lämna! Det var den värsta tiden i mitt liv! Jag tror han hade behövt mer tid till att bli trygg i situationen och med pedagogerna. Det slutade med att han grät vid varje lämning i ett halvår och jag med i bilen på väg till jobbet! Jag hatar mig själv för att jag inte slog ner handen och krävde mer av personalen eller inte var så pliktogen mot mitt eget jobb.., Nu har jag även en liten flicka som skulle skolas in aug men ångersten från storebrors inskolning gjorde att jag sköt på det ett halvår o nu har jag precis sagt till mitt jobb att de kommer inte få tillbaka mig förrän i augusti:) mitt råd till dig är att prata med personalen om en annan inskolningsmetod var med länge utan och lämna så han verkligen får knyta an pedagogerna när du är med som trygghet! Se till att de verkligen engagerar sig i din son och finns möjjligheten så skjut lite på jobbet…, Gör inte mitt misstag låt alltid det som ditt hjärta slår allra mest för komma först! stort lycka till

  1. Tack fina du! Jag hann inte svara dig direkt igår när jag löste kommentaren men tårarna rann när jag läste. Så tufft det måste ha varit för dig. Förstår att det är ångest nu inför lillasysters start i augusti. Jag kommer verkligen se till att vi tar detta i Benjamins tempo. Tänker inte stressa på något och jobbet får i värsta fall vänta. Tusen tack fina du för förståelsen och omtanken. Kramar

 4. Usch det måste vara jobbigt. Har en liten som ska skolans in i april så det har hela tiden varit kul att följa din blogg, du ligger steget före. Jag hoppas det blir bra för er alla.

  1. Tack fina du <3 Hoppas du får en liten förberedelse här inför er start, utan att bli allt för skrämd. Många kramar <3

 5. Så synd att det inte gick bra. På vår förskola får föräldrarna vara med hela dagarna och lämnar först när de känner sig trygga att lämna sitt barn. Det går oftast ganska snabbt, eftersom föräldern är med hela dagen och ser hur verksamheten fungerar. Det är bra att du inte drog ut på det och att du var tydlig med att säga hejdå. Om föräldern är trygg blir barnet det också. Hoppas att det blir bättre snabbt och att du kan prata med pedagogerna om hur du känner så att du känner en trygghet i att lämna ditt barn. Det är en sorgeprocess både för barnet och föräldrarna, och det är ok att vara ledsen. Det brukar bli bra snabbt! Lycka till!

  1. Tack snälla du <3 Vi har varit där varje dag i ca 1 vecka, jag och Benjamin tillsammans innan jag lämnade första gången. Men tror aldrig jag blir riktigt redo. Det är verkligen en sorg precis som du skriver. Tack för dina fina ord. Kramar

 6. Jättejobbigt för er. Det kommer ju gå över förstås men gör ont. Min pojke hade hysterisk gråt vid lämnande, stor blyghet och en extra “känslighet”. Skolade in honom 1 år och 3 mån gammal.
  Minns inte hur länge det satt i men kanske ett par månader?
  Nu är han 19 år gammal, jobbar och har alltid glimten i ögat. Sin extra känslighet har han fortfarande
  med sig, i måttliga mängder numera 🙂 Men det är en fin gåva med sig ut i livet, tycker jag nu.
  Övertygad att det kommer gå alldeles strålande för er kille också 🙂

  Kram från Ulrika som nyss hittat till din fina blogg.

  1. Hej Ulrika 🙂 Sååå glad jag blir för din kommentar. Håller helt med dig, det är något fint med att vara så lite extra känslig, även om det såklart kan vara jobbigt för dem ibland också. Så glad jag är att du hittat hit till mig 🙂 Många kramar

 7. Hej! Det låter jättejobbigt men helt normalt….det vore konstigt om han inte blev ledsen när han mamma går. Du är ju tryggheten och varit sen födseln. Det kan nog vara bra att mamma och pappa turas om och lämna dels slipper du vara med och dels så är det nog bra för Benjamin med. Det är je en fas man måste i genom och separationer är ju jättejobbigt. Men med kärlek kommer man långt och ni verkar vara såna fina föräldrar båda två så med tiden kommer det bli bättre och bättre, tålamod och lite mer tålamod. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *