Första dagen på inskolningen ♡

Min älskling, när blev han så stor?! ♡ Pyjamasen kommer från Konges Sløjd om någon undrar ♡

 

 

Hej fina!

Första dagen på inskolningen idag. Herrejösses vilken klump jag hade i magen imorse. Samtidigt skulle jag försöka prata med Benjamin och berätta hur roligt vi skulle ha det idag på förskolan. Väl på plats så kändes det lite bättre. Vi var där i en timme på förmiddagen och idag var det mest lite introduktion. Pedagogerna presenterade sig lite närmre och barnen fick bekanta sig med miljön och varandra. Benjamin var tätt intill mig nästan hela tiden men på slutet sprang han runt lite och lekte fast att jag satt några meter bort. Det tyckte jag ändå var lite stort faktiskt. Det trodde jag inte att han skulle göra första dagen. När vi kom dit hängde han mig nämligen runt halsen så jag kunde knappt ta av mig mina skor för jag kunde inte ens sätta ner honom. Men det kändes som att det släppte ganska fort och han vågade leka lite själv och med de andra barnen där på slutet och så kom han springandes till mig emellanåt och visade vad han lekte med. Min älskling ♡ Ett stort plus är iallafall att han verkar tycka att det är väldigt roligt där. Så nu hoppas jag bara att vi ska få till det där med tryggheten också så att han känner sig trygg där även när jag sen kommer lämna honom där, för det är ju det viktigaste av allt. Han använder varken napp, snuttefilt eller gosedjur så han har inte riktigt något föremål att söka trygghet i heller men jag håller verkligen alla mina tummar att det ska gå bra ♡

Imorgon ska vi vara där i en timme på morgonen och det känns skönt att det blir en riktigt lugn mjukstart. Skönt också att börja en onsdag så det inte blir en hel vecka i sträck direkt utan lite lugnt och behagligt. Inskolningen beräknas ta 2 veckor men jag har valt att börja jobba efter ca 3 veckor så att vi har lite längre tid på oss om det skulle behövas. Känns bra!

Har ni någon erfarenhet av det här med inskolning? Gick det bra för era barn eller tog det lång tid tills dem kände sig trygga där? ♡

 

KRAMAR

 

 

2 thoughts on “Första dagen på inskolningen ♡

  1. Ta den tid ni behöver. Du verkar ju vara bäst på att sätta lilleman först så det är bara att fortsätta med det. Vår son började tidigt, redan fyra dagar efter ettårsdagen. Vi hade en smärtfri inskolning men fick litet bakslag efter en stund. Vincent slutade gå ( bara på dagis!) Dom sa att han aldrig var ledsen utan han var bara nöjd med att sitta där han satt. Det var många nya intryck för honom och det tog ett bra tag innan han vågade ta för sig. Han var glad för dagis redan från början så även om han inte ville gå så var han på bra humör <3 han sov lite sämre första veckorna men jag vill ändå känna att vi hade en bra inskolning! Lycka till !!

    1. Tack fina du för dina ord och din kommentar <3 Så härligt att höra att er lille kille gillar dagis! Underbart! Jag hoppas det blir samma för oss. Benjamin verkar också gilla det massor hitintills, dock är han ju änsålänge lyckligt ovetandes om att vi ska lämna honom där sen. Men jag hoppas allt ska gå bra. Många kramar <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *