Vi har varit lite ledsna ❥

Mammas hjärta i ny fin outfit ❥ Koftan är i 100% kashmir och kommer från Zara, helt underbar! Även de stickade leggingsen kommer från Zara. Kängorna i mocka kommer från Angulus och dem har vi hittat på bästa Gladerollinger. Pik’en under kommer från Ralph Lauren, Babyshop. Ljuvlig höstoutfit tycker jag, älskar stickat och kashmir.

 

 

Hej hjärtan!

Vi har varit lite nere i några dagar nu… Benjamin kommer inte komma in på någon av de förskolorna vi har ansökt om. Vårt första val är den förskolan som hans kusin Stella går på och där är vi köplats 25. Vårt andraval köplats 46, vårt tredje val köplats 45 och vårt fjärde val köplats 33. Ja, ni förstår ju – helt körda är vi med andra ord. Det känns så tungt. Jag tycker redan det känns jätte jobbigt att lämna ifrån mig mitt barn halva dagarna när man är van att umgås 24/7 och att då dessutom kanske hamna på något ställe där det inte alls känns bra, det gör mig helt förkrossad. Jag pratade med kommunen 3 gånger igår och gjorde om lite i vår ansökan. Tog bort några av de valen som känns helt omöjliga och la till några nya där det kanske finns lite bättre chans. På de ställena står vi nu i köplats 11 respektive 10 respektive 31. Så vi håller tummarna för de där vi står som 11 och 10. Känns fortfarande väldigt långt bort att vi kommer in på någon av dem men vi håller tummarna för ett litet mirakel här närmsta tiden. Annars kommer kommunen placera oss på någon förskola där det finns plats och då kan vi hamna varsomhelst i hela stan (även om dem försöker hitta ett så nära hemmet som möjligt). Känns så jobbigt att inte veta. Det är så snart, bara 2 månader kvar och just nu är allt så ovisst.

Tydligen är Ramlösa och Gustavslund, som området intill heter, extremt populärt för tillfället. Det flyttar in massor av barnfamiljer hela tiden och dem hinner inte bygga nya förskolor i samma takt så tydligen är det oerhört svårt i dessa områden att få plats. Är det någon som varit med om något liknande? Där det kanske har löst sig bra till slut ändå? (Eller kanske inte?) Dela gärna med er isåfall, känner att jag behöver lite stöd i detta. Det känns så tufft. Många kanske tycker att jag är tramsig som gör så stor sak av detta. Det finns ju värre saker liksom, och absolut – självklart gör det de men i min situation just nu så känns detta jätte jobbigt och jag tänker tillåta mig själv att känna så.

Idag ska vi iallafall försöka ha en riktigt mysig lördag. Jag fick lite sovmorgon imorse och vaknade vid 8 av att mina älsklingar hade förberett en stor mumsig frukost och tänt massa ljus. Bäst är dem! Sen har vi bara myst hela förmiddagen och nu sover Benjamin och vi ska äta lite lunch sen blir det till att hitta på nåt riktigt mysigt resten av dagen, någon liten utflykt får det nog bli, och ikväll – god mat och Så mycket bättre. Vad hittar ni på idag?

 

KRAMAR

 

4 thoughts on “Vi har varit lite ledsna ❥

 1. Åh fina du <3. Såklart får du känna som du gör, tillåt dig själv att vara ledsen om du så vill vara.
  Hur som, vi har 2 barn. Vår son började på förskola när han var 2,5 år (är precis 3 år nu). Och han kom inte in där vi sökt, var fullt. Hos oss öppnade de upp en "tillfällig" förskola nere o centrum där vi bor där alla som inte kommit in på sina val placerades. Han var äldst i gruppen (de andra mellan 1-1,5 år) så ur den aspekten var det inte optimalt för fem öre kände jag. Han låg liksom drygt 1 år före i utveckling mm. Men fröknarna gjorde absolut så gott de kunde i å med att det blev lite som "småbarnen och vår son M" om du förstår. Nu i aug började han på sin riktiga förskola där vi bor och som var vårt förstahandsval och det har varit superbra där. På samma avdelning kommer lillasyster börja i mars-18 (som bara är 3 dar yngre än er B).
  Massa svammel från mig, men det jag vill säga är att det blev absolut bra på den tillfälliga föris för oss, men absolut bäst på när han kom till den han går nu.
  Ni kanske kan stå kvar i omplaceringskö där ni valt som första/andrahandsval?
  Stor kram till dig fina, och jag förstår precis hur du tänker/känner. Det ät skittufft att lämna bort det finaste och dyrbaraste man har.

 2. Det ska öppna en ny förskola på Gustavslund “Utforskaren”. Kan vara ett tips, kanske inte så många som vet det 🙂
  Hoppas det löser sig!

 3. När min son skulle börja på förskolan så fick vi inte heller någon av våra val och blev placerade på en förskola ganska långt bort och såklart på helt annat håll än där vi jobbar så det skulle bli ganska jobbigt att cykla den vägen. Jag var så himla arg men hade ju inget val. Som tur är trivdes min son där så bra att vi lät honom gå kvar tills nu när han är 3 och skulle ändå byta avdelining till de större barnen. Jag kände att eftersom han trivs så bra så får jag och min man ta den smällen med hämtning och lämning.. Vi fick inte heller nu vårt första val men tog det vi fick som är bära vårt hem. Men man blir så himla arg, vi har stått i kö till en och samma förskola i tre år och fick ändå inte den, nu har vi lagt ner..
  Lycka till, förstår verkligen hur du känner, jag grät i början

 4. Hej!
  Angående förskola så hade jag varit noga med att kolla med att förskolan finns med på Förskolekartan. Om inte – påverka förskolan att skriva under Förskolebrevet för att skydda våra barn. Läs på treskablinoll.se och förskolebrevet.se.

  Lycka till med förskolestarten! Tiden med barn är den bästa!

  Paula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *