Benjamins 1-års uppdatering ♡

Finns det något sötare än en liten gosnos som sover?! ♡ Min älskling har t-shirt på sig från Zara och filten kommer från Stella McCartney och finns på Babyshop ♡

 

 

Min älskling har ni blivit 1 år ♡ och jag förstår i ärlighetens namn inte vart detta år har tagit vägen. Han var ju precis alldeles ny och bara låg i min famn och ammade hela dagarna. Nu är han en underbar liten pojke full av bus och nyfikenhet och jag drunknar i hans blick varenda dag. Han har en extremt stark vilja och vet precis vad han vill och kan bli fullständigt vansinnig och gråta floder om han inte får som han vill. Han är busig men samtidigt lite försiktig, speciellt i sällskap bland folk han inte känner så väl. Då sitter han som ett plåster på antingen sin mamma eller pappa. Han älskar att klättra och klättrar upp för allt han hittar, stolar, soffor, trappor, sina gåbilar mm. Han kommer bli livsfarlig, haha! Han har på sistone blivit väldigt pappig och älskar att hänga med sin pappa och han tycker att han är världens häftigaste människa. När det kommer till kvällarna dock så är han fortfarande en liten mammegris. Så fort det närmar sig läggdags så är det bara mamma som gäller. Jag har varit iväg en kväll hitintills och då gick det bra med pappa men annars så är det mamma och det är bara mysigt tycker jag ♡

Han sover numera bara 1 sovpass om dagen och det funkar väldigt bra. Han får lunch vid ca 11.30 och somnar runt 12.00. Har jag tur sover han i 1,5 timme och då klarar han sig bra fram till kvällen men vissa dagar har han sovit i 40 min bara och det är lite för lite men det har gått bra ändå. Det händer vissa dagar fortfarande att han får sova 2 sovpass på en dag, beroende på vad vi ska göra under dagen men han är inte tillräckligt trött då när han ska somna och sover bara korta stunder så mest optimalt är 1 pass. På nätterna sover han bättre än någonsin (peppar peppar) och vaknar bara till någon enstaka gång och då lägger han sig på mig och somnar om direkt igen och oftast somnar han vid ca 19.30-20.00 på kvällen och sover till ca 07.00 på morgonen.

Häromdagen tog han sina allra första steg helt själv. Tre små steg och han var så stolt. Annars går han med sin gåvagn eller om han håller oss i en hand. Undrar när det ska släppa och han vågar ta fler steg. Så spännande och roligt. Min underbara lille kille ♡

Han säger ofta “titta” och “där” och pekar med fingret. Han sa “mamma” mycket innan men det gör han inte så mycket längre, haha. Ibland säger han “dadda” och pekar på David. När det är dags att äta så säger han “grö” och det betyder gröt, hihi. Dock säger han det även om han ska äta annan mat än gröt. Hihi, lille tosnos ♡

Han är det finaste och underbaraste i mitt liv och jag älskar honom så enormt mycket! Att få vara mamma är den största gåvan ♡ Jag är så oändligt tacksam!

Hur går det för era små hjärtan och hur gamla är dem nu?

KRAMISAR

3 thoughts on “Benjamins 1-års uppdatering ♡

  1. Vilen härlig liten kille du har, och bra blogg 🙂 jag har själv en ettåring så det är extra kul med dina uppdateringar! Du beskriver exakt din Benjamin som min Oliver. Busig med en glimten i ögat, envis, ett jäkla humör om man tar fjärrkontrollen från honom och väääldigt mammig/pappig när vi hälsar på hos människor. Han sitter också klistrad på oss hela kvällen. Skönt att höra att det inte bara är Oliver! Kram

    1. Tack kära du <3 Åh så mysigt att ni också har en liten goding! Håller med, så underbart att få igenkänning. Dem är underbara de små liven <3 Kramar

  2. Så roligt att läsa å följa dig 💙Å så kul att få läsa om Benjamins utveckling då jag oxå har en son som blev precis ett häromveckan 😊 Så känner igen mig precis i allt ☺️ Speciellt i mammig å pampigheten å dom små sammanbrotten som blir när man inte tar han i handen å går med till gåvagnen 🤣 då faller hela världen samman ! Så underbart mycket som händer i denna tid, men vart tar tiden vägen… 😱 De går
    Alldeles för fort! Så fin son du har 💙Kram

Comments are closed.